Mushin dojo op Ommelander cup 2022

Op 3 april 2022 heeft Mushin Dojo deelgenomen aan de Ommelander cup in Appingedam. We kijken terug op een succesvol toernooi. Lees hier het hele verslag.

Op 3 april 2022 heeft Mushin Dojo deelgenomen aan de Ommelander cup in Appingedam. Hieronder volgt een verslag van de wedstrijden.

Enkele foto's zijn te bekijken in de fotogalerij.

 

Kata

Zaid en Tark liepen kata in de categorie 12-15 oranje band. Deze groep bestond uit vier deelnemers. Ze liepen een zeer strakke taikyoku sono ichi, Tark iets feller, Zaid iets technischer. Met prima scores gingen ze ronde twee in, dit keer gingen ze beide voor taikyoku sono san. Ook hier scoorden ze weer uitstekend, waardoor de winst binnen was. Met onderling slechts tiende punten veschil werd Tark eerste en Zaid tweede.

Mariëlle had meer concurrentie met een groep van zes. Ze liep een uitstekende pinan sono ni, met helaas een kleine hapering. Op de valreep was ze echter wel door naar de finale als vierde. In de finale herpakte ze zich met Pinan 3, die zeer mooi werd gelopen, inclusief - zoals afgesproken - luide kiai. Dit resulteerde in een derde plek, in een sterk deelnemersveld.

 

Kumite

Daan trapte het kumitetoernooi af voor Mushin dojo. Er moest maar liefst drie keer worden gevochten. De eerste tegenstander, een witte bander, was een sterke tegenstander. Daan begon wat wild, maar vocht uitstekend en haalde hier een hikiwake (onbeslist) uit. Ronde twee was tegen een blauwe bander. Initieel was Daan nog even onder de indruk, maar hij begon desondanks goed. Na een goed geplaatste jodan mawashi was de eerste waza-ari binnen, en had Daan zijn vuur gevonden. Vol overgave ging hij er voor, met een uitstekende dekking gaf hij niets meer weg. Vlak voor het eind wist hij deze partij zelfs af te ronden met ippon, door een tweede mawashi geri perfect te plaatsen. Tegen de derde tegenstander - ook een blauwe band - begon Daan weer vol goede moed. Bekeken vocht hij, loerend op de mawashi. Halverwege werd hij echter geraakt met een stoot van de tegenstander op de solar plexus, waardoor hij het gevecht moest opgeven. Met zijn puntenaantal eindigde hij op de tweede plek.

De beurt was aan Joël. Zijn eerste tegenstander uit de poule van 3 was een sterke blauwe bander. Ondanks dat Joël er echt stond en er voor ging, was deze nog een maatje te groot qua kracht, techniek en snelheid. Deze partij verloor hij dan ook. De volgende tegenstander was een ander verhaal, hier heeft Joël zich uitstekend laten zien. Er werd technisch vooruit gevochten, en Joël pakte door een fraaie mawashi geri jodan een waza-ari, en daarmee de zeer verdiende winst. Dit leidde tot een tweede plaats.

Zaid vocht hierna in zijn poule van vier. Zaid begon erg wild, maar vocht ontzettend hard. De eerste tegenstander werd hierdoor overrompeld, en Zaid haalde er zelfs een waza-ari uit omdat de tegenstander zichtbaar last had van de harde stoten. Na deze overwinning was partij twee meer van hetzelfde, al vond Zaid hierin al iets meer rust. Met zeer harde stoten wist hij deze partij ook te winnen. Ronde drie was tegen een sterke tegenstander (oranje band). Hoewel Zaid qua kracht overwicht had, incasseerde hij een mawashi jodan, waardoor hij een half punt achter stond. Hij wist dit echter binnen 10 seconden goed te maken met dezelfde techniek: een rake jodan mawashi geri. Hierna begon hij ook technischer en rustiger te vechten. De eindscore: hikiwake - onbeslist. Voor Zaid betekende dit een eerste plaats.

Ook Tark zat in een poule van vier, 12-15 jarigen boven de 60 kilo. Hij begon zijn eerste partij, tegen een blauwe bander, met harde stoten, maar hij moest ook meteen flink incasseren. Toen de gedan mawashi geri's (lowkicks) begonnen aan tekomen, kreeg Tark steeds meer grip op de partij, trok hij deze naar zich toe en sloot hij deze winnend af. De tweede ronde tegen een oranje bander moest Tark weer flink aan de bak, deze jongen kon flink incasseren. Met mooie technieken, waaronder goede mawashi geri jodan, wist hij ook deze partij winnen af te sluiten. Bij de laatste partij, die hoewel een witte bander een stuk ouder en groter was, was merkbaar dat Tark veel had gegeven in de vorige ronden. Ondanks een goede start raakte de energie op, en viel de beslissing voor de tegenstander. Eindresultaat was een mooie tweede plek voor Tark.

 

Met maar liefst zeven bekers en vijf medailles voor deelname kijken we terug op een zeer geslaagde dag.

Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum is afgelopen zondag met drie deelnemers afgereisd naar Arnhem, waar het “Open Nederlands Kampioenschap Kyokushin”...

Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum is afgelopen zondag met drie deelnemers afgereisd naar Arnhem, waar het “Open Nederlands Kampioenschap Kyokushin”...

Op 03 oktober 2021 heeft de centrale training van de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie (NKKO) plaatsgevonden op Nationaal Sportcentrum...

De laatste les van dit seizoen vindt plaats op donderdag 8 juli. In het nieuwe seizoen starten de lessen weer op maandag 23 augustus.

Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de zevende editie van de“Ommelander Cup” in Appingedam, een toernooi...