Mushin Dojo uit Dokkum dit weekend in de prijzen in Appingedam en in Oude Tonge

Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de zevende editie van de“Ommelander Cup” in Appingedam, een toernooi vooral bedoeld om beginnende jeugdige karateka’s ervaring op te laten doen.

Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de zevende editie van de“Ommelander Cup” in Appingedam, een toernooi vooral bedoeld om beginnende jeugdige karateka’s ervaring op te laten doen.

Mushin Dojo had totaal negen deelnemers ingeschreven bij het onderdeel kumite (vechten) en kata (stijloefening met een reeks vastgelegde bewegingen uitgevoerd tegen meerdere denkbeeldige tegenstanders).

Eerst werd het katatoernooi afgewerkt. Tremayne Akkermans (13 jaar) wist tot de finale door te dringen en werd uiteindelijk vierde. Latrell Akkermans (11 jaar), Maickel Bruinsma (13 jaar) en Hendrik Kuipers (44 jaar, die Mushin Dojo bij de volwassenen vertegenwoordigde), haalden ondanks dat ze hun kata goed uitvoerden de finale net niet en vielen dus buiten de prijzen.

Vervolgens was het de beurt aan de wedstrijdvechters. Jan-Wieger Visser (9 jaar), Ramona Ploeg (11 jaar) en Niels Bosgraaf (15 jaar), behaalden op hun eerste toernooi respectievelijk een mooie derde-, tweede- en derde plaats. Lucas de Haan (11 jaar) en Kristina de Haan (13 jaar), die al iets meer wedstrijdervaring hebben, hebben ook een uitstekende prestatie geleverd door respectievelijk tweede en derde te worden in hun sterk bezette poules.

Ook werd afgelopen zaterdag in Oude Tonge het toernooi om de Yujin Cup georganiseerd. Aan dit toernooi werd deelgenomen door Johan Jongsma (18 jaar) en Rick Jongsma (13 jaar). Johan wist zijn enige partij niet te winnen en werd dus tweede. Rick won zijn eerste wedstrijd overtuigend en verloor zijn tweede partij net, waardoor ook hij een mooie tweede prijs behaalde.

Al met al weer prima prestaties van de leden van Mushin Dojo Dokkum.

Tijdens het Open Noord Nederlands Karate kampioenschap in Drachten hebben de deelnemers van Mushin Dojo uit Dokkum afgelopen zaterdag weer uitstekende...

Karateschool "Mushin Dojo” uit Dokkum heeft afgelopen zaterdag met vijf vechters deelgenomen aan het “Kiyozumi Open Dutch Junior Tournament”, een open...

Op zaterdag 10 november 2018 werd in ’s-Hertogenbosch een Female Fighting Seminar gehouden. Voor dit evenement was Emma Markwell uitgenodigd om les te...

Mushin Dojo heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de “Oldehove Cup” in Leeuwarden. De deelnemers hadden zich allemaal optimaal voorbereid en dat...

Vandaag heeft Mushin Dojo bij de European Sports for All Games in Heerenveen een aantal geslaagde karatedemo’s gegeven.