Verslag Female Fighting Seminar met Emma Markwell

Op zaterdag 10 november 2018 werd in ’s-Hertogenbosch een Female Fighting Seminar gehouden. Voor dit evenement was Emma Markwell uitgenodigd om les te geven in vechttechnieken, speciaal voor dames.

Op zaterdag 10 november 2018 werd in ’s-Hertogenbosch een Female Fighting Seminar gehouden. Voor dit evenement was Emma Markwell uitgenodigd om les te geven in vechttechnieken, speciaal voor dames. Het werd georganiseerd door sensei Jet Groot Kormelink, van Tomoe-dojo. Sensei Emma behoort al jaren tot de absolute top van het ‘dames-Kyokushin’. Behalve karateka van wereldklasse is Sensei Emma in het dagelijks leven personal trainer en traint, coacht en begeleidt haar klanten fysiek en mentaal op dagelijkse basis.

Van Mushin Dojo Dokkum deden Kristina de Haan en Mariëlle Kuipers mee.

Om 10.00 uur begon de eerste training met een vlotte warming-up. Daarna werden verschillende vechttechnieken uitgelegd, die sensei Emma ook telkens voordeed. Vervolgens konden deze geleerde vechttechnieken direct worden toegepast in korte sessies van sparren.

Om 14.00 uur begon de tweede training, waarin geleerde vechttechnieken werden gecombineerd. Hierdoor werd duidelijk hoe snelheid kan worden verhoogd en effect kan worden vergroot van een combinatie van stoten en trappen. Ook legde sensei Emma uit welke oefeningen helpen bij het extra vergroten van de snelheid van die combinaties. Verder gaf ze tips hoe je die oefeningen zo effectief mogelijk zelf kunt doen.

Na afloop van de tweede training, om 16.00 uur, was er gelegenheid om vragen te stellen en samen met sensei Emma op de foto te gaan.

Het was een intensieve, maar leerzame dag!

Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum is afgelopen zondag met drie deelnemers afgereisd naar Arnhem, waar het “Open Nederlands Kampioenschap Kyokushin”...

Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum is afgelopen zondag met drie deelnemers afgereisd naar Arnhem, waar het “Open Nederlands Kampioenschap Kyokushin”...

Op 3 april 2022 heeft Mushin Dojo deelgenomen aan de Ommelander cup in Appingedam. We kijken terug op een succesvol toernooi. Lees hier het hele...

Op 03 oktober 2021 heeft de centrale training van de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie (NKKO) plaatsgevonden op Nationaal Sportcentrum...

De laatste les van dit seizoen vindt plaats op donderdag 8 juli. In het nieuwe seizoen starten de lessen weer op maandag 23 augustus.