Noord-Nederlandse kampioenschappen Ureterp

URETERP - Afgelopen zondag is in Ureterp het Noord Nederlands kampioenschap Kyokushin karate gehouden. De Dokkumer karateschool “Mushin Dojo” was hierbij vertegenwoordigd met vier jeugdige deelnemers.

URETERP - Afgelopen zondag is in Ureterp het Noord Nederlands kampioenschap Kyokushin karate gehouden. De Dokkumer karateschool “Mushin Dojo” was hierbij vertegenwoordigd met vier jeugdige deelnemers.

Henson- en Harold Korte, beide 8 jaar, Rick Jongsma, 10 jaar en Hein Korte, 12 jaar. Hoewel ze alle vier nog niet veel wedstrijdervaring hebben (voor Henson was het de eerste keer) hebben ze uitstekend gepresteerd.
Van de broertjes Harold en Henson, die samen in dezelfde poule zaten, wist Harold een verdienstelijke tweede plaats te behalen, terwijl Henson net buiten de prijzen viel.

Rick en Hein, ook samen uitkomend in dezelfde poule, moesten ieder vier keer in het strijdperk treden. Rick, die fel en bekeken vocht, wist uiteindelijk de derde prijs in de wacht te slepen. Hein ging als een trein van start en wist zijn eerste wedstrijden allemaal voortijdig te beslissen met harde stoten en trappen. Alleen zijn laatste wedstrijd wist hij niet winnend af te sluiten, zodat hij in zijn klasse een prima tweede prijs wist te winnen.

Alle vier hebben ze het uitstekend gedaan en kunnen nog vele successen voor Mushin Dojo behalen.

Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum is afgelopen zondag met drie deelnemers afgereisd naar Arnhem, waar het “Open Nederlands Kampioenschap Kyokushin”...

Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum is afgelopen zondag met drie deelnemers afgereisd naar Arnhem, waar het “Open Nederlands Kampioenschap Kyokushin”...

Op 3 april 2022 heeft Mushin Dojo deelgenomen aan de Ommelander cup in Appingedam. We kijken terug op een succesvol toernooi. Lees hier het hele...

Op 03 oktober 2021 heeft de centrale training van de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie (NKKO) plaatsgevonden op Nationaal Sportcentrum...

De laatste les van dit seizoen vindt plaats op donderdag 8 juli. In het nieuwe seizoen starten de lessen weer op maandag 23 augustus.